Manager liftenbedrijf krijgt duizenden euro's vergoeding na onterecht ontslag

© iStock

Een manager van het bedrijf Mulder Liftservice in Nuth is afgelopen jaar onterecht ontslagen na vermeende misleiding van klanten.

Ruben van Erp

Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep bepaald.SchadevergoedingHet bedrijf moet de man, die sinds 1981 in dienst was, nu voor ruim 230.000 euro aan vergoedingen betalen, waaronder een schadevergoeding en transitievergoeding. Het bedrijf hoeft hem niet weer in dienst moet nemen. Bij de liftservice is na zijn ontslag een reorganisatie geweest, waarbij zijn functie waarschijnlijk ook zou zijn opgeheven.RekeningEerder dit jaar had de kantonrechter in Maastricht de ex-manager nog in het ongelijk gesteld. De man werd er door het liftenbedrijf onder meer van beticht dat hij in zijn functie van managing director aan klanten te veel gewerkte uren in rekening bracht. Hij zou het aantal uren dat liftmonteurs opgaven zonder dat zij het wisten achteraf hebben opgehoogd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal