Henri Poels herdacht

Tijdens de themadag brachten de deelnemers een bezoek aan het beeld van Henri Poels bij de Martinuskerk in Welten.© Ellie Peerboom

Het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) liet afgelopen zaterdag tijdens een aan hem gewijde themadag Dr. Henri Poels in levende lijve verschijnen.

Frank Benneker

Paul Fisette vertolkte in Villa Imstenrade een Poels die in zijn ‘noodkistrede’ een vurig pleidooi hield voor sociale rechtvaardigheid. Wethouder Jordy Clemens, de huidige hoofdaalmoezenier Hub Vossen, Harry van Dijck en Martin van der Weerden discussieerden eerder die dag stevig over de waarde van de erfenis van Poels voor huidige beleidsmakers. De themadag is onderdeel van een maand waarin Henri Poels wordt herdacht. Vrijdag 28 september is er nog een studiedag over Henri Poels in Rolduc in Kerkrade. Meer info op www.lgog.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal