GeenStijl gaat verder op eigen benen

© ANP

GeenStijl komt in handen van zijn hoofdredactie. De afgelopen jaren was het weblog onderdeel van TMG, waartoe ook De Telegraaf behoort. Na de overname van TMG door het Belgische Mediahuis had het blog geen toekomst meer binnen het bedrijf.

Telegraaf / Rob Goossens

Maandagochtend maakten GeenStijl en Mediahuis bekend een principeovereenkomst te hebben bereikt over de eigen uitkoop. De huidige hoofdredactie, bestaande uit Marck Burema (’Pritt Stift’) en Bart Nijman (’Van Rossem’), neemt de aandelen over. Het is niet bekend gemaakt wat voor bedrag met de overname gemoeid is.

'Uithuwelijken'Mediahuis zette het weblog dit voorjaar formeel in de etalage. De hoofdredactie heeft daarop laten weten dat „uithuwelijken aan een andere koper of uitgever voor de hoofdredactie geen optie was.” De partijen bereikten vervolgens wel overeenstemming over een zogeheten management-buyout.

Grootste weblog van NederlandGeenStijl is al jaren het grootste weblog van Nederland en stond aan de basis van succesvolle sites als Dumpert en Autobahn, en omvat tevens Upcoming en financieel weblog DasKapital. Alleen de zeskoppige redactie van GeenStijl en één moderator worden verkocht. De andere activiteiten ’mogen Mediahuis niet verlaten’, laten de kopers weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal