Klanten Albert Heijn hoeven niet meer langs de kassa

Klanten betalen snel door een speciale kaart te scannen.© ANP

Supermarktgigant Albert Heijn heeft de eerste twee winkels geopend waar klanten helemaal niet meer langs de kassa's hoeven. Met een speciale kaart of de eigen telefoon worden boodschappen aan het schap al afgerekend.

AD / Chris Klomp

Winkelen zonder kassa kan nu alleen nog in Amsterdam, maar zal straks in tachtig winkels in het land opduiken. PrimeurDe twee AH to go’s in het Amsterdams Medisch Centrum hebben de Europese primeur, klanten hoeven niet meer langs de kassa, ook niet langs de zelfscankassa. Volgens Albert Heijn is het de bedoeling dat er straks in alle tachtig AH to go-winkels geheel zonder kassa kan worden afgerekend.

Klanten die gebruik willen maken van het systeem hebben een zogenaamde tap to go-kaart van de winkelketen nodig of kunnen winkelen met een speciale app op hun telefoon. Met de kaart of de telefoon tikt de klant tegen het prijskaartje op het schap van een product. De klant kan daarna meteen het product pakken en de winkel verlaten. Na 10 minuten wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven.

Mijlpaal"Dit is voor ons absoluut een mijlpaal. Onze klanten willen we altijd en overal volop keuze, kwaliteit en gemak bieden. Met tap to go brengen we dat gemak echt naar een volgend niveau. Wie staat er nu voor z’n plezier in de rij? Met tap to go behoort dit tot het verleden en kunnen klanten vrijwel direct genieten van dat heerlijke broodje of lekker sapje", aldus Jan-Willem Dockheer, directeur AH to go.

Niet iedereen kan met de telefoon winkelen. Voorlopig werkt het alleen op Android. Andere besturingssystemen als iOS en Windows volgen later.

Kassaloos boodschappen doen met je telefoon Foto: Albert Heijn

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal