Nicky Verjans terug in Oranje

© De Limburger/Mitchell Giebels

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft Nicky Verjans uit Neerbeek terug bij de selectie van het Nederlands mannenteam gehaald. Het is de eerste keer dat Verjans door Richardsson is geselecteerd. In april 2017 werd Verjans voor de laatste keer uitgenodigd door voormalig bondscoach Joop Fiege.

Ingrid Lemmens

De speler uit Neerbeek is een van de twaalf Limburgers in de voorselectie voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Letland. Op de longlist van de IJslander staan 28 namen. De Limburgers zijn: Jasper Adams, Joris Baart, Mark van den Beucken, Evert Kooijman, Toon Leenders, Alec Smit, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast, Ivo Steins, Luc Steins en Nicky Verjans.EK 2020De Nederlandse handballers willen zich gaan proberen te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in 2020. Nederland zit in een groep met Slovenië, Letland en Estland. De nummer één en twee uit de groep plaatsen zich voor het EK dat in januari 2020 in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen wordt gehouden. De beste vier nummers drie uit acht groepen kwalificeren zich eveneens.SittardNederland speelt op donderdag 25 oktober in Sittard de eerste thuiswedstrijd tegen Estland, twee dagen later is de uitwedstrijd in Letland.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal