Brunssum viert stedenband met sport en actie goed doel

Op zondag 23 september werd de 17e Staffellauf Brunssum-Alsdorf gelopen. Wethouder Carolus de Rijck (derde van links) gaf het startschot.© Emile Verhijden

Brunssum viert het 30-jarig jubileum van de stedenband met Alsdorf. Het startschot werk zondag gegeven door een estafette voor het goede doel.

Redactie

Kinderen namen deel aan een loop tussen beide plaatsen. De zogeheten Stafellauf werd voor de zeventiende keer gehouden. De actie was ook voor het goede doel: aandacht vragen voor de rechten van het kind.

SportweekendHet jubileum van de stedenband wordt ook gevierd met een sportweekend, van donderdag 11 oktober tot en met zaterdag 13 oktober. Sporters uit beide gemeenten doen mee aan vriendschappelijke wedstrijden voetbal, tennis, handbal, bowling en adventure golf in Alsdorf en Brunssum.

MijnverledenDe stedenband tussen Brunssum en Alsdorf ontstond in 1988 vanuit de wens om, op basis van een gedeeld mijnverleden, te komen tot vriendschappelijke betrekkingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal