Doelman FC Groningen op vrije voeten na nacht in cel

© ANP Pro Shots

Sergio Padt is maandagmiddag vrijgelaten door de politie. De doelman van FC Groningen en derde keeper van Oranje werd zondag gearresteerd wegens agressief gedrag in de trein.

AD/David Hessing

Volgens de politie hebben twee personeelsleden aangifte gedaan. De doelman zou zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling en belediging. Na verhoor zag de politie echter geen aanleiding Padt langer vast te houden.UitgehaaldPadt reisde zondag zonder geldig vervoersbewijs met de trein. Toen hij daarop werd aangesproken, zou hij hebben uitgehaald naar een beveiliger. De politie heeft de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, die de strafmaat moet bepalen.

FC Groningen wil eerst met Padt praten om zijn kant van het verhaal te horen, voordat de club met een reactie komt. Voorzitter Hans Nijland baalt van de situatie, zei hij tegen RTV Noord.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal