Trainer Vitesse: ophef over reserverol Linssen overdreven

Bryan Linssen op de reservebank.© ANP Pro Shots

Vitesse-coach Leonid Sloetski vindt de ophef over de reserverol van Bryan Linssen tegen ADO Den Haag (1-1) overdreven. De Rus stelt ‘dat spelers in de eredivisie’ wel eens op de bank kunnen belanden.

De Gelderlander/Lex Lammers

Sloetski passeerde Linssen zaterdagavond voor de Airborne-wedstrijd. De Limburger was fit, nadat hij een week eerder nog kampte met een enkelblessure. Later viel hij nog in.

Vitesse speelde met 1-1 zeer teleurstellend gelijk tegen ADO. Naderhand werden er vraagtekens gesteld bij de keuze van Sloetski.

Handhaven"Dat kan altijd”, stelt Sloetski. "Dat is voetbal. Ik koos ervoor de voorste linie en het middenveld te handhaven, na de zege bij PEC Zwolle. Daarvoor leverden we enkele wedstrijden af, waarbij niet alles even goed liep. Tegen AZ, Heerenveen en Ajax. De resultaten waren teleurstellend. Tegen PEC was de uitvoering goed.”

VertrouwenLinssen krijgt alle vertrouwen van Sloetski. "Hij werd vorig seizoen ook topscorer van Vitesse”, zegt de Rus. "Maar hij was dit seizoen nog niet in topvorm. Dat kan. Hij miste ook best al wat kansen. Dan kan de keuze anders uitvallen. Het viel me op dat er wel wat veel aandacht aan die keuze uitging. Maar het is toch niet zo dat een speler bij Vitesse de status heeft dat hij altijd speelt? Dat heeft niemand.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal