Hond bijt chihuahua dood in Stein

© iStock

Een chihuahua is afgelopen dinsdag in Stein doodgebeten door een andere hond.

Redactie

Dat gebeurde rond half elf in de ochtend op de Reekstraat, bevestigt mederker Roy Paulissen van de dierenambulance Limburg aan De Limburger.

Niet overleefd"Ik werd gebeld door het baasje, dat enorm overstuur was. Aan de telefoon bleek al dat de chihuahua de aanval waarschijnlijk niet overleefd had. Toen we ter plaatse kwamen bleek het diertje inderdaad dood."

Het baasje vertelt tegen 1Limburg dat haar chihuahua werd aangevallen door twee loslopende honden. Een van de dieren, een stafford, beet vervolgens. Zij wil dat de politie en de gemeente actie ondernemen. "Het is wachten tot de stafford een kind doodbijt."

ShockDe eigenaar van de stafford laat aan de nieuwssite weten 'in shock' te zijn. Hij heeft aangeboden alle onkosten te vergoeden. Volgens hem zou de hond niet gevaarlijk zijn voor kinderen. "Ik snap er dus helemaal niets van dat dit is gebeurd. Ik vind het heel erg."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal