René Eijer put voor Helmond Sport uit eigen bekerervaring

© René Corten

Van onderschatting zal geen sprake zijn bij Fortuna voor het treffen met Helmond Sport in de beker. Zoveel is wel duidelijk, meent trainer René Eijer.

Tim Geurts

En mocht die onderschatting er wel zijn dan heeft hij zelf nog wel een verhaal paraat. "Met Vitesse heb ik ooit de bekerfinale gespeeld. Een geweldige ervaring, maar in de eerste ronde vlogen we er toen wel bijna uit tegen de amateurs van AFC. Dat zal ik die jongens wel voorhouden.”

Kortste wegWant Fortuna neemt de beker uiterst serieus volgens de coach. "Voor mij is de beker heel belangrijk. Het blijft toch de kortste weg naar een mooie prijs. Die mag je nooit laten liggen door onderschatting. Daar zullen we zeker voor waken.”

BlessuresHet wil echter niet zeggen dat Fortuna dinsdag risico’s neemt. Kai Heerings en de tegen Willem II geblesseerd uitgevallen Jorrit Smeets en de Spanjaard José Rodriguez zullen er daarom waarschijnlijk nog niet bij zijn als gevolg blessures.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Essers, Ninaj, Dammers, Pinto, El Messaoudi, Diemers, Hutten, Lamprou, Novakovich, Semedo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal