Een knal, een steekvlam maar veilig geland

Foto ter illustratie© YouTube screenshot

Rond vier uur maandagmiddag werden omwonenden van Maastricht Aachen Airport opgeschrikt door een harde knal en een steekvlam afkomstig van een vrachtvliegtuig van het Russische Sky Gates.

Redactie

Tijdens de landing bleek bij een van de motoren van het vliegtuig een overschot aan brandstof te zijn binnengekomen waardoor de steekvlam en knal ontstonden.

'Niks bijzonders'Woordvoerder Fons Latour: "Dat is niks bijzonders, de meeste vliegtuigen overkomt dit wel een keer. Maar meestal gebeurt het in de lucht en dan hoort of ziet niemand het."

Niks in de gatenGeen reden tot zorg dus, zegt Latour. "Sterker nog, de piloot had niet eens in de gaten dat er iets aan de hand was. Pas bij het checken van het logboek bleek inderdaad dat er korte tijd sprake was van een 'engine stall'. Het vliegtuig is veilig geland en bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over een eventuele onveilige situatie, aldus Latour.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal