Vaals geeft 'bomengeld' terug

© iStock

Vijf bomeneigenaren in Vaals krijgen samen 6.000 euro terug. Dat heeft de gemeenteraad maandag besloten.

Joos Philippens

In 2014 stelde de gemeenteraad van Vaals een Bomenverordening vast. De gemeente verzuimde echter deze verordening te publiceren.

De verordening is daardoor formeel nooit in werking getreden. Pas een maand geleden werd deze fout ontdekt. De gemeenteraad drong er op aan om mensen die betaald hadden voor leges dat geld terug te geven. Dat gaat nu gebeuren.

Nipte meerderheidDe gemeenteraad besloot maandag om de nieuwe bomenverordening meteen aan te passen. Voor het kappen van bomen op bouwkavels hoeft niet langer vergunning te worden aangevraagd. Dat besluit werd met een nipte meerderheid van 7 tegen 6 stemmen aangenomen.

Oppositiepartij Nuj Lies zorgde voor de meerderheid, terwijl coalitiefractie V&O tegenstemde. Die vreest dat nu beeldbepalende bomen gekapt kunnen worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal