Uitbaatster Kasteel Baexem stopt ermee

Print
Uitbaatster Kasteel Baexem stopt ermee

Anke Riesenkamp voor het Kasteel Baexem Afbeelding: John Peters

Baexem - De uitbaatster van Kasteel Baexem gaat ermee stoppen. Aan het eind van deze maand stopt Anke Riesenkamp met het uitbaten van de bed & breakfast en met de culturele evenementen.

Over de achtergrond van haar besluit wil ze niet al te veel kwijt. "Sommige dingen, die eindigen. Wat er in de toekomst gaat gebeuren is nog ongewis.”

Weerstand
Riesenkamp zag zich in het verleden geconfronteerd met veel weerstand tegen haar activiteiten. Toen ze in mei 2013 het kasteel begon uit te baten vonden er weliswaar al muziekmiddagen plaats en zat er al een bed & breakfast in, maar dat bleek niet in het bestemmingsplan te zijn opgenomen.

Toen dat werd aangepast leidde dat tot langjarige procedures met de buren, die dergelijke activiteiten niet naast de deur wilden. Uiteindelijk werden de meeste activiteiten toegestaan in het bestemmingsplan, maar Riesenkamp houdt het nu toch voor gezien.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen