Schuldbewuste Padt levert aanvoerdersband Groningen in

© ANP Pro Shots

Groningen-doelman Sergio Padt, die na een nacht cel weer vrij is, heeft op de clubwebsite zijn excuses aangeboden voor zijn wangedrag in de trein en leverde ook direct zijn aanvoerdersband in.

AD

Padt zegt dat hij zich onfatsoenlijk in de trein heeft gedragen. "Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren'', aldus de goalie.

Lees ook: Doelman FC Groningen op vrije voeten na nacht in cel

De 28-jarige Padt bracht de nacht van zondag op maandag in de cel door, nadat hij zich agressief gedragen zou hebben in een trein. De politie heeft de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, dat de strafmaat moet bepalen. Onduidelijk is waarvan de derde doelman van het Nederlands elftal precies wordt verdacht.

Hij zou zich agressief hebben gedragen toen conducteurs hem gisteravond wilden beboeten omdat hij in de trein geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Volgens de politie hebben twee mensen aangifte tegen de keeper gedaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal