Voormalig VVV-speler Thy wint Fair Play Award voor stamceldonatie

© AFP

Lennart Thy heeft maandagavond bij het FIFA-gala de Fair Play Award gewonnen voor zijn levensreddende actie als speler van VVV.

AD

De Duitse spits liet in maart de wedstrijd van zijn toenmalige werkgever VVV tegen PSV schieten om stamcellen te doneren.

De actie van Thy, die nu voor het Turkse BB Erzurumspor uitkomt, leidde er toe dat zeker 20.000 mensen zich lieten registreren als nieuwe stamceldonor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Lennart Thy: ‘Mensenleven weegt zwaarder dan een voetbalduel’

ModricOp het FIFA-gala werd Luka Modric uitgeroepen als wereldvoetballer van het jaar. Hij stootte daarmee zijn voormalig ploeggenoot Cristiano Ronaldo van de troon. Het is voor het eerst sinds 2007 dat een andere voetballer als Ronaldo of Messi de prijs heeft gewonnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal