Schinnen verhuist naar andere politiebasis

Print
Schinnen verhuist naar andere politiebasis

Afbeelding: ANP

Amstenrade - Het grondgebied van Schinnen verhuist door de fusie met Onderbanken en Nuth naar een ander politiegebied. Schinnen wordt ondergebracht bij basis- eenheid Brunssum-Landgraaf.

Dat hebben de burgemeesters van de drie fusiegemeenten besloten. Voor de politie valt Schinnen nu onder district Westelijke Mijnstreek, Onderbanken en Nuth onder de basiseenheid Brunssum-Landgraaf in district Parkstad. Het is onpraktisch als de nieuwe gemeente Beekdaelen straks onder twee districten valt. De nieuwe burgemeester moet dan bijvoorbeeld met twee verschillende politiechefs overleggen.

Behoefte
De drie gemeenten hebben de politie gevraagd de gevolgen van dit besluit in kaart te brengen. "Wij volgen de behoefte en vraag van de gemeentebesturen”, zegt politiewoordvoerder Judith Verbaan.

De grenzen van de basiseenheid Brunssum-Landgraaf komen anders te liggen. Maar voor de burgers heeft de overgang van Schinnen naar district Parkstad nauwelijks merkbare gevolgen, verwacht Verbaan. "Een aantal medewerkers en middelen, zoals een politieauto, zal worden overgedragen van de basiseenheid Sittard naar Brunssum-Landgraaf. Op dit moment inventariseren we om hoeveel mensen en middelen het gaat.”

Wijkagent
Aanrijtijden veranderen niet. Verbaan: "Als er een melding van de hoogste prioriteit is, dan komt de patrouilleauto die het dichtst in de buurt is, ongeacht de basiseenheid. Dat verandert niet. Wat hooguit verandert is dat mensen voor een afspraak met de wijkagent op een ander bureau moeten zijn. Maar meestal komt de wijkagent naar de mensen toe. Nee, de inwoners van Schinnen mogen en moeten er eigenlijk niets van merken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen