Bedrijfsbus gestolen, geschoten bij aanhouding verdachte

Print
Venlo - In Blerick is dinsdagochtend bij een beroving een gele Volkswagen bedrijfsbus gestolen.

Dat gebeurde rond kwart over acht aan de Venrayseweg. Er raakte niemand gewond. De daders vluchtten volgens Burgernet weg in een grijze Audi.


Foto: Track88

Geschoten
Het busje werd even later door agenten aangetroffen in een bos achter de hangar van de zweefvliegclub in Venlo. Volgens een verslaggever is daarbij flink geschoten. Ooggetuigen spreken over zeven tot acht knallen.

De politie laat weten waarschuwingsschoten te hebben gelost en op de banden te hebben geschoten om te voorkomen dat de bus kon wegrijden.

Geschrokken
In het bos laten ‘s morgens rond die tijd veel mensen hun hond uit. Die waren behoorlijk geschrokken van de gebeurtenissen op de anders zo stille heide. Bij de achtervolging waren zeker zes politiewagens met loeiende sirene en blauwe zwaailichten betrokken.

De politie heeft een 52-jarige man uit Venlo aangehouden en stelt een onderzoek in om te achterhalen wat er exact is gebeurd. De politie is nog op zoek naar meer verdachten en de Audi. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht het onderzoeksteam ondersteund.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen