Horster voetbalster in ‘Soof de Musical’

Print
Horster voetbalster in ‘Soof de Musical’

Afbeelding: ANP

Horst-centrum -

Voetbalster Dominique Bloodworth (23), opgegroeid in Horst, is een van de bekende sporters die meedoet in ‘Soof de Musical’. Vanwege de interesse in Heerlen krijgt de voorstelling daar een extra opvoering op zondag 6 januari.

Eerder werd al bekend dat ook Leontien van Moorsel meedoet in de musical. Zij is te zien in de meeste opvoeringen en wisselt af met Bloodworth, voetbalster Anouk Hoogendijk, snowboardster Nicolien Sauerbreij, schaatsster Annette Gerritsen en volleybalster Manon Flier.

Verlegen
Dominique Bloodworth (meisjesnaam Janssen), voetbalster van Arsenal en Oranje: "Toen mij gevraagd werd of ik mee wilde spelen in een musical moest ik eerst heel hard lachen. De laatste keer dat ik op toneel stond was in groep 8! Ik was toen zo verlegen, ben benieuwd hoe dat nu gaat…Maar ik vind het wel zo leuk dat ik direct ‘ja’ zei. Het paste gelukkig in alle voetbalschema’s en ik vind het te gek dat ik, opgegroeid in Horst, in Heerlen ga spelen."

Keuken
In ‘Soof de musical’ zijn de hoofdrollen voor onder anderen Maike Boerdam, Noël van Santen, Juul Vrijdag en Winston Post. Het decor bestaat uit een grote keuken waarin een deel van het publiek plaatsneemt en waar tijdens de voorstelling gekookt wordt.

De première van de voorstelling is 18 november. In Theater Heerlen is de show te zien van 27 december tot en met 6 januari.