Gas stroomt in riool bij gaslek in Venlo, meerdere panden ontruimd

Print

Afbeelding: Daan de Hulster

Venlo - Bij de Keulsepoort in Venlo is gas in het rioolstelsel geraakt.

Dit gebeurde dinsdagochtend nadat er een gaslek ontstond bij graafwerkzaamheden op het plein bij het Limburgs Museum. Het gaslek is nog niet dicht. Wel is het gas afgesloten. 

Lees ook: Gast Hotel American: 'Ik rook maandagavond al gaslucht op mijn kamer'

Geëvacueerd
Door de werkzaamheden zat mede-eigenaar Michael Ooms van Hotel American een dag zonder gas. Volgens hem is het gas maandagavond weer aangesloten en getest.

Dinsdagochtend rook personeel van het hotel een gaslucht in de kelder en werden de hulpdiensten ingeschakeld. Er bevonden zich nog circa tien personen in het hotel, die werden geëvacueerd en tijdelijk ondergebracht in hotel Wilhelmina.

Ook personeel van de banken ABN Amro en ING en de bovengelegen woningen aan de Keulsepoort zijn geëvacueerd. De wegen voor het station werden voor alle verkeer afgezet.

Verwijderen van gas
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zegt niet te weten hoeveel gas er in het riool is gestroomd. De gemeente Venlo gaat het gas uit het stelsel verwijderen.

De brandweer heeft alle panden gecontroleerd of er gas vanuit het riool binnen is gestroomd. Het hotel wordt nog gelucht. Rond half elf uur het verkeer vrijgegeven en konden de bankmedewerkers terug. De hotelgasten kunnen later dinsdagochtend terug naar hun kamers. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen