Burgemeester Reg van Loo blijft langer in Vaals

Print
Burgemeester Reg van Loo blijft langer in Vaals

Afbeelding: Harry Heuts

Vaals / Raren / Vijlen / Lemiers - Burgemeester Reg van Loo blijft nog een jaar actief in Vaals. Hij zou aanvankelijk in december stoppen.

Van Loo is twaalf jaar burgemeester in Vaals, een periode die in december afloopt. In februari maakte hij bekend niet langer door te willen gaan.

Verkiezingen
Dat leek ruim op tijd om eind dit jaar een opvolger te kunnen presenteren. Maar dat loopt anders. Van Loo: "In maart waren de verkiezingen, er kwam een nieuwe gemeenteraad en dat leek geen goed moment om die procedure op te starten. De gemeenteraad wil nu werk maken van een strategische visie." Die visie moet in grote lijnen aangeven welk beleid Vaals tot 2025 wil voeren. 

Een regisseur
De lokale politici willen voorkomen dat er tijdens het opstellen van dat plan een andere burgemeester komt. De gemeenteraad acht het beter dat er één regisseur is. Daarom is Van Loo gevraagd aan te blijven tot de strategische visie klaar is. Dat wordt naar verwachting juni 2019. 

De toekomstvisie is vervolgens van nut bij de sollicitaties voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad beoordeelt dan of kandidaten deze onderschrijven. De sollicitatieprocedure start waarschijnlijk na de zomer. Al met al lijkt Van Loo vanaf nu nog ongeveer een jaar door te gaan in Vaals, vanaf december formeel als waarnemer. Dit is met gouverneur Theo Bovens afgesproken. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen