Bewoner vastgebonden en gekneveld bij woningoverval Helmond

Print
Bewoner vastgebonden en gekneveld bij woningoverval Helmond

Woningoverval in Helmond. Afbeelding: ED/Bert Jansen

Twee mannen hebben dinsdagochtend een woningoverval gepleegd aan de Tournooistraat in Helmond. De bewoner raakte hierbij lichtgewond en werd gekneveld en vastgebonden. De politie is naar hen op zoek.

Om 7.05 uur drongen de twee daders de woning via de achterkant binnen. Zij overmeesterden de bewoner en bedreigden hem met een mes. Vervolgens hebben ze hebben ze hem gekneveld en vastgebonden achtergelaten terwijl zij de woning doorzochten. Hierna zijn ze met onbekende buit vertrokken. In het huis zouden volgens buurtbewoners een Pools stel wonen. 

Koud
Een omwonende vond de mannen verdacht toen ze de woning van het slachtoffer verlieten, vanwege de capuchons en sjaals die ze voor hun gezicht droegen. Hij riep hen na: 'Zo koud is het nu ook weer niet.' Hierna sloegen de mannen op de vlucht. De omwonende heeft nog de achtervolging ingezet, maar raakte de mannen al snel kwijt. Ook een andere buurtbewoner die haar hond uitliet heeft de mannen zien vluchten. 

Zoektocht
De politie is met politiehelikopter en mankracht aan het zoeken naar de daders. De twee mannen, beiden blank en tussen de 25 en 30 jaar, waren gekleed in donkere jassen met capuchon op en donkere doeken of sjaals voor hun mond.  De politie vraagt iedereen uit te kijken naar deze mannen en de politie te bellen als er iets gezien is.