Vegaburgers met knoflooksaus

Print

Deze vegaburgers zijn vers gemaakt van onder andere rauwe biet, havermout en linzen. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Deze burgers zijn plantaardig en gemaakt van rode bieten, kikkererwten en linzen. Zelf ben ik helemaal gek op dit recept dus ik deel het graag met je!

De bieten worden rauw in de burger verwerkt en havermout is nodig voor de binding. Havermout neemt namelijk het vocht op zodat de burgers niet te nat worden en het deeg tot een bal gekneed kan worden. De hoeveelheid kan per portie verschillen. Houd een beetje extra bij de hand. Wanneer het deeg tot een bal gevormd kan worden en niet meer aan je handen blijft plakken, heb je de juiste hoeveelheid te pakken.

Bietenburgers
Voor 5-6 personen
Bereiden: 20 minuten (plus 30 minuten koelen)
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten
- 150 gr rauwe rode bieten
- 150 gr linzen
- 150 gr kikkererwten
- 150-200 gr havermout
- 2 tenen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- snuf chilipoeder
- peper en zout

Toppings
- romaine sla
- tomaten
- hamburgerbroodjes
- 1 rode ui
- komkommer
- knoflooksaus 

Bereiding
1. Schil de bieten en hak deze fijn in een keukenmachine. Voeg hierbij ook de tenen knoflook en hak deze mee. Voeg ook de kikkererwten, linzen, knoflook en specerijen toe.
2. Als alles gehakt is, doe het mengsel in een kom en voeg beetje bij beetje havermout toe tot je een stevige bal hebt.
3. Vorm nu burgers van het deeg en pak deze per stuk in folie in. Leg ze in de koelkast of vriezer tot ze stevig zijn.
4. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in plakjes. Was de romaine sla.
5. Snijd de hamburgerbroodjes in en bak aan de binnenkant tot het brood een beetje krokant is.
6. Verhit olie op de plaat en bak de burgers langzaam gaar aan beide kanten.
7. Bouw de burgers nu met de groenten en maak af met knoflooksaus.

» Jaimy blogt op jaimyskitchen.nl

» Kijk voor meer recepten ook op www.delimburger.nl/recepten

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →