Medtronic opent nieuw distributiecentrum voor Europese ziekenhuizen in Heerlen

Print
Medtronic opent nieuw distributiecentrum voor Europese ziekenhuizen in Heerlen

Afbeelding: Medtronic

Medisch technologiebedrijf Medtronic opent vandaag zijn gloednieuwe distributiecentrum in Heerlen, goed voor 300 nieuwe banen.

Vanuit het gebouw van 33.000 vierkante meter op bedrijventerrein Trilandis kunnen 15.000 ziekenhuizen in heel Europa binnen 24 uur worden bevoorraad met diverse medische hulpmiddelen, zegt Medtronic.

Het gaat bijvoorbeeld om implantaten, chirurgische producten en systemen voor patiëntmonitoring.

Verwachte groei
"De extra capaciteit en de unieke geografische ligging op het Trilandis-park maken dat mogelijk, en zorgen dat we de verwachte groei in Europa aankunnen. Goede logistiek is van levensbelang", aldus Sikko Zoer, vice-president Customer Care en Supply Chain van Medtronic.

Met ongeveer duizend arbeidsplaatsen was Medtronic al een grote werkgever in de regio en door de bouw van het nieuwe distributiecentrum komen daar nu 300 extra banen bij. Die zijn met name ontstaan bij logistiek dienstverlener CEVA Logistics die het pakhuis beheert.

Hotspot
De regio-Heerlen is de laatste jaren een hotspot geworden in de zogenoemde medtech-branche, met Medtronic en grote spelers als Abbott, Acist en DocMorris, maar ook tal van kleinere bedrijven. "Deze grote logistieke uitbreiding voor Medtronic bevestigt de belangrijke rol die Heerlen vervult voor bedrijven in de medisch-logistieke sector", zegt wethouder Martin de Beer (Economie).

Het Amerikaanse Medtronic is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie. Het bedrijf is actief in meer dan 160 landen. In Nederland heeft Medtronic meer dan 2000 medewerkers. Ze werken in het European Operations Center (internationaal distributie- en servicecentrum) in Heerlen, het Bakken Research Center in Maastricht, CardioVascular Operations (productiefaciliteit) in Kerkrade, en het Nederlandse verkoopkantoor in Eindhoven.