Maastricht Aachen Airport groeit het hardst van alle Nederlandse luchthavens

Print
Maastricht Aachen Airport groeit het hardst van alle Nederlandse luchthavens

Maastricht Aachen Airport. Afbeelding: Stefan Koopmans

Maastricht-Airport - Maastricht Aachen Airport heeft wat betreft de aantallen passagiers in het tweede kwartaal de grootste groei van alle Nederlandse luchthavens laten zien.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Corendon
Het aantal reizigers steeg met 49 procent. De groei wordt vrijwel volledig veroorzaakt door uitbreiding van het aantal bestemmingen waarop luchtvaartmaatschappij Corendon vanaf Maastricht vliegt.In het tweede kwartaal van dit jaar verwerkte het vliegveld in Beek ruim 83.000 passagiers.

De groei van de passagiersaantallen op de vijf nationale luchthavens zet door. In het tweede kwartaal van 2018 vlogen ruim 21,2 miljoen passagiers van en naar Nederland. Een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt het CBS.

Eindhoven
Op Eindhoven Airport groeide het aantal passagiers met 8 procent. Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde lieten groeicijfers zien van 9,8 procent en 5,6 procent.

Met 18,8 miljoen reizigers was de passagiersgroei op Schiphol 3,3 procent. Dat is de kleinste toename sinds het vierde kwartaal van 2013. Daarnaast daalde het aantal vluchten van en naar Schiphol met 0,8 procent. Dat komt voornamelijk door een daling van het aantal vliegtuigbewegingen binnen het handelsverkeer.

Op jaarbasis in Maastricht Aachen Aiport overigens slechts goed voor 0,4 procent van het totaal van alle passagiers op de Nederlandse vliegvelden.