Joland Slangen krijgt Trichter voor scholenbouw in Guatemala

Print
Joland Slangen krijgt Trichter voor scholenbouw in Guatemala

Joland Slangen ontving de Trichter op het stadhuis uit handen van burgemeester Annemarie Penn. Afbeelding: Guy van Grinsven

Joland Slangen, voorzitter van stichting Pimma, heeft de Trichter ontvangen. Hij krijgt de Maastrichtse onderscheiding vanwege meer dan 20 jaar inzet voor scholenbouw in Guatemala en bewustwording daarover in het Maastrichtse basisonderwijs.

Slangen is sinds 1996 kartrekker van Pimma en droeg bij aan de bouw van twaalf scholen in Guatemala. Hij bezocht ook scholen in Maastricht om de leerlingen bewustwording bij te brengen over de situatie in arme landen in Midden-Amerika. Slangen reist zelf regelmatig naar Latijns Amerika om de Pimma-scholen te inspecteren.

Stichting Pimma werd in 1987 opgricht door een Maastrichts echtpaar. Door het werk van de stichting zijn de afgelopen dertig jaar duizenden kinderen van onderwijs voorzien.

Slangen ontving de Trichter in het Stadhuis uit handen van burgemeester Annemarie Penn, en in het bijzijn van familie en bestuursleden, vrijwilligers en sponsoren van Stichting Pimma.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen