Paus feliciteert jubilerende emeritus-bisschop Wiertz

Print
Paus feliciteert jubilerende emeritus-bisschop Wiertz

Emeritus-bisschop Frans Wiertz Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Paus Franciscus heeft emeritus-bisschop Frans Wiertz een persoonlijke felicitatie gestuurd bij gelegenheid van zijn 50-jarig priesterfeest en zijn 25-jarig jubileum als bisschop.

De emeritus-bisschop van Roermond viert dit dubbeljubileum komende zondag met een H. Mis en receptie in zijn woonplaats Maastricht.

Felicitatie
De oud-bisschop van Roermond ontving onlangs op zijn nieuwe adres in Maastricht een envelop met de felicitatie van de paus. In de, in het Latijn geschreven, tekst feliciteert de paus hem met beide jubilea en zegt hem in zijn gebeden te zullen herdenken, op voorspraak van Maria Sterre-der-Zee, Franciscus van Sales (patroonheilige van Mgr. Wiertz) en Sint Servaas, de eerste bisschop van Maastricht. 

Jubileum
Emeritus-bisschop Frans Wiertz viert deze maand zijn zilveren bisschopsjubileum. Het is deze week precies 25 jaar geleden dat hij in de kathedraal in Roermond tot bisschop werd gewijd. Bovendien was het afgelopen voorjaar vijftig jaar geleden dat Mgr. Wiertz de priesterwijding ontving.

Dit dubbele wijdingsjubileum wordt zondag gevierd tijdens een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Om 10.30 uur is daar dan een plechtige eucharistieviering uit dankbaarheid. 

Mgr. Wiertz nam eind vorig jaar afscheid als bisschop van Roermond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen