Gennepenaar cel in na ‘verwoesten levens ex-vriendinnen’

Print
Gennepenaar cel in na ‘verwoesten levens ex-vriendinnen’

Afbeelding: iStock

Gennep / Looierheide / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide - Een 60-jarige man uit Gennep heeft ‘de levens verwoest’ van twee ex-vriendinnen uit Mozambique en Curaçao ‘door compromitterende foto’s en teksten naar werkgevers, bekenden en familieleden’ te sturen. Dat stelt het gerechtshof in Den Bosch.

De verdachte is schuldig aan ‘smaad en belaging’ en kreeg hiervoor een celstraf van 23 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Smaadcampagne
De verdachte had tot begin 2013 een liefdesrelatie met het slachtoffer uit Mozambique. Zij was werkzaam als rechter in het land. Nadat de relatie was verbroken begon de man aan een smaadcampagne. Hij gebruikte de computer van de vrouw om haar privé-foto’s te downloaden. Die verstuurde hij naar haar collega’s en ‘diverse overheidsorganen’. De man vermeldde daarbij dat ze een ‘corrupte pornorechter was’.

De vrouw verloor haar baan door zijn toedoen. De vader van het slachtoffer verbrak alle contact met zijn dochter.

Ontslagbrief
De verdachte begon in 2010 en 2011 al een smaadcampagne tegen een vrouw uit Curaçao, die ook een relatie met hem had gehad. Hij maakte een e-mailaccount aan op naam van het slachtoffer en stuurde hiermee een ontslagbrief naar haar werkgever. Hij stuurde daarbij naaktfoto’s van de vrouw mee.

De man mailde vanaf eenzelfde nep e-mailaccount ook mailtjes naar familieleden van het slachtoffer. Hierin gaf hij aan dat de vrouw zich ‘aanbood aan mannen’. De Gennepenaar moet een schadevergoeding van 3.000 euro betalen aan dit slachtoffer.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen