Man uit Mook verdacht van poging tot moord na geweldsexplosie

Print
Man uit Mook verdacht van poging tot moord na geweldsexplosie

Speurhonden in de wijk na het incident aan de Gemertstraat. Afbeelding: DG

De man uit Mook (nu 41) die in februari van dit jaar werd opgepakt na een explosie van geweld tegen drie personen in Arnhem, wordt verdacht van drie pogingen tot moord met voorbedachten rade, onder meer op zijn ex. Hij verblijft inmiddels in het Pieter Baan Centrum.

Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Arnhem, die de zaak na een ultrakorte zitting uitstelde, omdat moet worden gewacht op de conclusies van het Pieter Baan Centrum.

Het incident speelde zich af in een woning aan de Gemertstraat in de Arnhemse wijk De Laar West.

Kalm beraad
Volgens de aanklacht heeft de verdachte ‘na kalm beraad’ met een schroevendraaier ingestoken op de twee vrouwen van 51 en 33 jaar, die in de woning waren, en de 49-jarige bewoner. Hij stak de personen in gezicht, hoofd en nek, hals, rug en armen, en stak de bewoner in zijn oor die daardoor een geperforeerd trommelvlies opliep, aldus de aanklacht van het Openbaar Ministerie.

De man raakte ook zelf gewond en vluchtte na het voorval via een sloot richting de Heeswijkstraat waar hij op een randje ging zitten in een tuin, waar de bewoonster een ambulance belde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen