Tijdelijke trouwlocatie tijdens sloop en bouw stadskantoor Heerlen

Print
Tijdelijke trouwlocatie tijdens sloop en bouw stadskantoor Heerlen

Afbeelding: Google

Stofwolken en bouwwerkzaamheden vormen geen fraai decor voor een huwelijk. Vandaar dat er tijdens de sloop en bouw van het nieuwe stadskantoor van Heerlen een nieuwe trouwplek komt: de voormalige kapel bij De Twee Gezusters.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de wijziging van locatie voor het voltrekken van huwelijken.

Kapel
Gedurende de werkzaamheden kunnen bruidsparen kiezen om hun reeds geplande huwelijksvoltrekking te verplaatsen van de trouwzaal in het stadhuis naar de voormalige kapel aan de Putgraaf.

Bruidsparen die toch in het stadhuis willen trouwen, zijn hier nog wel welkom. Nieuwe huwelijken worden gedurende de bouwperiode op deze nieuwe locatie gepland.

Overlast
Door de sloop en bouw is het stadhuis geen representatieve locatie, vindt het college. Mogelijk is er (geluids)overlast en is de ingang van het stadshuis niet goed toegankelijk en oogt niet representatief.

De paren die al gereserveerd hebben, worden persoonlijk benaderd. Zij kunnen kiezen of ze in het stadhuis willen trouwen of willen uitwijken. Ook kunnen bruidsparen ook kiezen voor een andere trouwlocatie in Heerlen: Kasteel Hoensbroek, Kasteel Terworm of Auberge de Rousch. 

De werkzaamheden aan het stadskantoor en stadhuis duren naar verwachting tot de zomer 2021.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen