Kinderen bouwen attracties voor kermis in Weert

Print
Kinderen bouwen attracties voor kermis in Weert

Afbeelding: Pieternel Kellenaers

Leerlingen van de groepen vijf tot en met acht hebben in het Spark Tech Lab kermisattracties gebouwd die te zien zullen zijn in de eerste Weerter kermis pop-up store.

Deze tijdelijke winkel wordt vrijdag ingericht aan de Langstraat 40.

Knutselwerken
Hierin is behalve de knutselwerken van de Weird Kermis die door kinderen zijn gemaakt ook de miniatuurkermis van Marco Freriks te zien. Bezoekers kunnen in de pop-up store bovendien gadgets van de kermis in Weert kopen.

Voor het project Weird Kermis presenteerden de leerlingen van de basisschool in Altweerterheide en basisschool Het Dal in Weert dinsdag hun ontwerpen in het Spark Tech Lab dat leerlingen enthousiast wil maken voor techniek.

Publieksprijs
Uit de negen genomineerde miniatuurattracties van de leerlingen van groep zeven en acht zijn dinsdagmiddag drie winnaars gekozen door een vakjury gevormd door onder meer Demi Buwalda van de bekende kermisfamilie uit Weert en Hans Gubbels, directeur van techniekmuseum Continium in Kerkrade en ontwerper van de Droomvlucht in de Efteling.

Vanaf vrijdagmiddag mogen bezoekers van de pop-up store stemmen op de mooiste attractie van de leerlingen die daarmee nog de publieksprijs kunnen winnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen