Krijgt Koningsbosch zijn Hiltonhotel?

Print
Krijgt Koningsbosch zijn Hiltonhotel?

Afbeelding: De Limburger/John Peters

Koningsbosch - Komt er wel of geen vergunning voor een hotel in het oude klooster van Koningsbosch? De gemeenteraad van Echt-Susteren vergadert dinsdagavond achter gesloten deuren over de kwestie.

Na maanden stilte, hebben het college en de gemeenteraad van Echt-Susteren zich dinsdagavond verzameld in het gemeentehuis in Echt om te praten over hotel Koningsbosch. Op de agenda: het voorgenomen collegebesluit over de aanvraag van een omgevingsvergunning voor het kloostercomplex in Koningsbosch.

Crimineel geld
Deze week is het exact een jaar geleden dat het college het stoplicht ‘voorlopig’ op rood zette voor het hotelproject. Uit een Bibob-onderzoek (een integriteitsonderzoek) bleek dat er een ‘ernstig’ gevaar zou zijn dat het project gefinancierd zou worden met crimineel geld. Maar concreter dan deze onderzoeksconclusie kon de gemeente naar eigen zeggen niet worden. Ze moest zich namelijk houden aan de strikte geheimhoudingsplicht waarmee een Bibob-procedure gemoeid gaat. Gevolg: Al die tijd bleef er een wolk van geheimzinnigheid hangen boven het hotelplan in het oude klooster van Koningsbosch.

Aanvullend onderzoek
Gelasius zette de afgelopen maanden alles op alles om alsnog een vergunning binnen te halen voor het project. In verschillende zienswijzen gaf de projectontwikkelaar zijn visie op de uitkomst van het Bibob-onderzoek. Gelasius stelt dat er helemaal niets mis is met de financiering. Uiteindelijk was tot twee keer toe een aanvullend Bibob-onderzoek nodig.

Lees ook: Initiatiefnemer Hiltonhotel voelt zich in de steek gelaten: 'Dat is onmenselijk'

Deze week werd het college geïnformeerd door bureau Bibob over het aanvullend advies rondom de vergunningsaanvraag. De raad wordt dinsdagavond bijgepraat over het advies. Daarna zal het college definitief besluiten over het al dan niet verstrekken van de vergunning.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen