Zwaargewonden treinongeval Oss buiten levensgevaar

Print
Zwaargewonden treinongeval Oss buiten levensgevaar

Afbeelding: ANP

Het meisje en de vrouw die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval op een spoorwegovergang in Oss, zijn buiten levensgevaar.

Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Dat meldt de politie.

Aangereden door trein
Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Ze zaten in een stint, die werd aangereden door een trein.

Een 11-jarig meisje uit Oss en een vrouw van 32 uit Heesch, de begeleidster van de kinderen, raakten zwaargewond. Beiden liggen nog altijd in het ziekenhuis. Op een later moment wordt met ze gesproken.

Dankbaar voor steun
De familie van de 32-jarige vrouw die de stint bestuurde bij het spoorongeval in Oss is dankbaar voor alle steun. "Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe", laat de familie van de vrouw weten.

Inzamelingsactie
Deze week wordt de Stichting Treinongeval Oss opgericht. Die gaat het geld beheren dat is opgehaald met een inzamelingsactie en een veilingactie. De stichting gaat ervoor zorgen dat het geld van die donaties op de juiste plek terechtkomt. De stichting beheert, en besteedt het geld. Op de teller van de ene actie stond dinsdag al ruim 240.000 euro.