Lekkerste kopje koffie wordt geschonken in Maastricht

Print
Lekkerste kopje koffie wordt geschonken in Maastricht

Afbeelding: AFP

Gek van koffie? Dan moet je op Plein 1992 in Maastricht zijn. Daar liggen namelijk maar liefst twee koffiezaken uit de Limburgse top 3 van de Koffie Top 100 2018.

Horecavakblad Misset bracht dit jaar opnieuw in kaart waar koffiefanaten het beste bakje troost geserveerd krijgen. De Maastrichtse koffiebrander Blanche Dael scoort als vanouds goed met zijn koffieketen Coffeelovers. Naast de twee vestigingen op Plein 1992 in de provinciehoofdstad, staan ook de vestigingen in Eindhoven, Nijmegen, Roermond en die in de Dominicanenkerk in Maastricht in de landelijke top 100.

Lungo
De beste koffie in Limburg krijg je volgens Misset in Coffeelovers De Annex. De jury is er vooral te spreken over de lungo met Ethiopische bonen. "De temperatuur is aangenaam waardoor de zoete smaken optimaal naar voren komen. Eenmaal in de mond een smaakexplosie van mildzoete, frisse en fruitige smaaktonen." In de landelijke lijst eindigt de Maastrichtse zaak op de elfde plaats.

Gennep
Op de tweede plek (als het gaat om Limburgse zaken) staat lunchroom Babbels in Gennep, waar barista en eigenaar Mandy Stroecken indruk maakt met haar long black. "Het ziltige van de op vukanische grond verbouwde Nicaraguaanse bonen in de blend komt heel mooi naar voren, aangevuld met fraaie zoete tonen en kleine frisse zuren, kruidigheid en de kenmerkende chocola van Braziliaanse bonen." De 'Parel van het Jaar', een erkenning voor een medewerker die enorm positief opvalt, gaat naar Minette Fleuren van Lunchroom Babbels.

Plek drie is voor Coffeelovers Plein 1992. Hier valt de jury het enthousiasme en de kunde van de barista op. "Hij weet tot in detail te vertellen waar de koffie vandaan komt en wat er zo bijzonder aan is." De koffie is er ook 'geweldig': "Heerlijk. Alles klopt: fruitig, kruidig, rond, medium body… Gewoonweg wauw!"

Amersfoort
Voor de beste koffie van het land kun je het beste naar Amersfoort. Bij Boot Koffie roerde de filterkoffie de jury zelfs tot tranen, zo staat in het juryrapport te lezen...

In deze Limburgse zaken krijg je volgens Misset de beste koffie:

1. Coffeelovers De Annex - Maastricht
2. Babbels - Gennep
3. Coffeelovers Plein 1992 - Maastricht
4. Burgemeester Quicx - Valkenburg
5. De Haselderhof - Valkenburg
6. Leven - Sittard
7. Milk and Cookies - Venlo
8. Beleef - Valkenburg
9. Coffeelovers Roermond - Roermond
10. Bij de Jongens - Valkenburg
11. Coffeelovers Dominicanen - Maastricht
12. Jansen & Janssen - Heerlen
13. Klumme - Klimmen
14. Ich & Dich - Sittard
15. De Heere van Meijel - Meijel
16. Lure - Maastricht

Bekijk hier de hele Koffie Top 100 2018

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen