Protest tegen tweede reclamemast bij A76

Print
Protest tegen tweede reclamemast bij A76

Afbeelding: Ermindo Armino

McDonald’s en de gemeente Beek protesteren tegen de komst van een reclamemast van 45 meter hoog langs de A76 in Geleen. Komst van de mast is gekoppeld aan nieuwbouw van het Bastion Hotel in die plaats.

De hotelketen sloopt het oude Bastion Hotel in Geleen en bouwt er vlakbij een twee keer zo groot nieuw pand.

Reclamezuil
Sittard-Geleen keurde de voorkeurslocatie voor nieuwbouw van het hotel af, omdat er een gasleiding en een LPG-station in de buurt liggen. In ruil voor een minder prominente bouwlocatie zegde de gemeente medewerking toe aan een reclamezuil langs de A76.

Die reclamemast moet nu komen pal naast de McDrive van de fastfoodketen in Geleen. McDonald’s noemt die deze locatie ‘volstrekt onlogisch’.

Lichtoverlast
McDonald’s heeft overigens zelf twee jaar geleden even verderop van de gemeente Sittard-Geleen ook een hoge mast langs de A76 mogen plaatsen. Sommige inwoners van Neerbeek ervaren daarvan lichtoverlast. Reden voor de gemeente Beek om tegen een tweede reclamezuil langs de snelweg te protesteren.

Volgens B en W van Sittard-Geleen zijn Bastion Hotels en McDonald’s het niet samen eens geworden over het oprichten van één gezamenlijke reclamemast.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen