Nuth gaat akkoord met nieuwe silo’s langs A76

Print
Nuth gaat akkoord met nieuwe silo’s langs A76

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Schimmert / Hulsberg / Nuth / Tervoorstca / Wijnandsrade - De gemeenteraad van Nuth is dinsdagavond akkoord gegaan met de komst van een nieuwe grote silobatterij langs de A76.

De stemming eindigde dinsdagavond in 9-8. De coalitie stemde voor, de oppositie tegen. 

Hoogte
Voor het bedrijf Katoen Natie is nu de weg vrij om een batterij van zestig nieuwe silo’s te plaatsen. Die worden ruim 31 meter hoog. Dat is bijna tien meter hoger dan de huidige batterij van 76 silo’s. Om de hoge cilinders een beter uiterlijk te geven, wordt er volgens wethouder Harry Bakker een folie over de silo’s geplaatst.

Bedenkingen
De gemeenteraad moest voor het verlenen van de omgevingsvergunning een verklaring van geen bedenkingen afgeven. In de raadsvergadering van 3 juli staakten de stemmen, omdat een lid van de coalitie afwezig was. De oppositiepartijen hebben wel bedenkingen. Volgens hen is niet duidelijk wat de geluidsimpact zal zijn in combinatie met de toekomstige turborotonde. Ook ligt er volgens de partijen nog geen goed uitgewerkt plan voor het uiterlijk van de silo’s, terwijl de raad daar eerder wel geld voor heeft vrijgemaakt. 

Schinnen
Eerder deze maand uitten de twee coalitiepartijen in Schinnen, Vernieuwingsgroep en CDA, nog hun ongenoegen over de komst van de silo’s. “Wij komen wij op voor de burgers van Schinnen en met name die in Thull, die last krijgen van de nieuwe silo’s”, zei Hugo Schaffrath van Vernieuwingsgroep. “Ook komen de silo’s naast een ecopassage, die belangrijk wordt voor heel Beekdaelen.” 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen