Horecazaak Niëns maakt doorstart met minder personeel

Print
Horecazaak Niëns maakt doorstart met minder personeel

Afbeelding: Lé Giesen

Maasbree - Horecazaak Niëns in Maasbree maakt een doorstart met circa 50 van de 67 personeelsleden. Dat laat curator Marcus Gerrits weten. Er is een nieuwe BV opgericht.

De bekende horecazaak werd op 21 augustus failliet verklaard door de rechtbank in Roermond. Dat gebeurde op verzoek van energieleverancier Essent. Dat wilde niet langer wachten op de 20.000 euro die het nog tegoed had van Niëns. Op de dag dat het bedrag toch werd overgemaakt werd het faillissement uitgesproken.

Schulden
Het bedrijf had schulden bij circa vijftig instanties. Volgens curator Gerrits heeft de rechtbank toestemming gegeven voor de doorstart. Maar dit is volgens hem allerminst een oplossing voor alle schuldeisers. Het onderzoek naar het faillissement van de oude Niëns Horeca BV loopt nog en zal nog wel geruime tijd vergen, zegt Gerrits.

Yvonne Niëns en haar man Roy zijn blij met de doorstart onder de naam Niens (zonder puntjes) BV. "Natuurlijk betreuren we dat er ook mensen bij ons weg moeten. Maar de positiviteit overheerst. Dit was het beste wat eruit te halen viel. Wij doen dit vak al jaren met passie en het bijltje erbij neergooien ligt niet in onze aard,” zegt Yvonne.

Brand
Zij verwijst daarmee niet alleen naar het faillissement, maar ook naar de brand die eind vorig jaar de bowlingbaan in de kelder grotendeels in de as legde. Hierdoor moest de zaak een tijd dicht.

In afwachting van de gehoopte doorstart bleef Niëns sinds 21 augustus open. "En nu kunnen we definitief door en blijft iedereen welkom”, zegt Yvonne Niëns. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen