Roda bekert verder na ruime zege bij amateurs

Print

Afbeelding: De Limburger

Roda JC heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. In Ermelo werd amateurclub DVS'33 met 0-6 verslagen.

Roda oogde in de eerste helft alles behalve overtuigend. Het was dan ook een klein wonder te noemen dat er bij de rust al een 0-3 voorsprong op de borden stond.

Strafschop
Derdeklasser DVS had het betere van het spel, maar kende een paar serieuze tegenvallers. Zo kreeg Roda na tien minuten wel erg gemakkelijk een strafschop en moesten de twee beste spelers van de thuisploeg geblesseerd naar de kant.

Maar ook nadat Engels vanaf de stip de 0-1 had gemaakt, bleef DVS de bovenliggende partij. Dat resulteerde in een paar goede mogelijkheden, maar tot een doelpunt kwamen de amateurs niet. Pas toen Simakala op slag van rust twee treffers voor zijn rekening nam, was Roda in veilige haven. 

Geloof weg
In de tweede helft was het geloof bij de thuisploeg weg en dreef Roda de score verder op. Väyrynen tekende op de Veluwe voor zijn eerste goal in Roda-dienst (0-4) en ook Van Velzen liet nog een doelpunt noteren. Milts maakte van dichtbij de 0-6. DVS ging tegen het einde van de wedstrijd nog op zoek naar de eretreffer, maar die kwam er niet.