Samuelsen maakt het verschil voor VVV

Print
Samuelsen maakt het verschil voor VVV

Martin Samuelsen. Afbeelding: Laurens Eggen

VVV heeft in de eerste bekerronde tegen derde divisionist Westlandia met 0-3 (0-1) degelijk, maar ietwat zuinig gewonnen. Martin Samuelsen was in het flink door elkaar gehusselde elftal van Maurice Steijn de beste man. De Noor scoorde 2 keer.

De Venlonaren traden dinsdagavond aan met een ploeg die op acht plaatsen was gewijzigd ten opzichte van het team dat recent twee overwinningen in de eredivisie heeft geboekt bij De Graafschap en thuis tegen NAC. De complete achterhoede - keeper Lars Unnerstall incluis - mocht rusten in Naaldwijk samen met middenvelder Ralf Seuntjens en de buitenspelers Jay-Roy Grot en Johnatan Opoku.

Gretig
De ‘reserves’ toonden zich in het Westland uiterst gretig en vooral Martin Samuelsen toonde zich een ware plaag voor de Naaldwijkers. De international van Jong Noorwegen scoorde met een fraaie draaibal in de 27ste minuut, maar had eerder al met het hoofd kunnen scoren. 

In de tweede helft kwam Westlandia beter uit de kleedkamer. Maurice Steijn moest zich langs de lijn even opwinden. Samuelsen zorgde na een fout in de Westlandia-defensie prompt voor de 0-2 in de 57ste minuut. Samuelsen bezorgde Danny Post daarna nog een niet te missen kans, maar de aanvoerder schoot te wild in. Toen Chris Kum in de 65ste minuut voor 0-3 zorgde met een rake kopbal was het duel gespeeld.

Debuut
Daarna mochten Simon Janssen (20) uit Blerick en Sem Steijn (17), de zoon van de coach en huurling van ADO, debuteren in een officiële wedstrijd voor VVV. Op de valreep waren er ook nog speelminuten voor Venlonaar Yahcuroo Roemer (17), eveneens zijn debuut in het betaalde voetbal.