Verdachte in moordzaak Gurskaja nu kroongetuige

Print
Verdachte in moordzaak Gurskaja nu kroongetuige

Afzetting na de dodelijke schietpartij in 't Ven in 2012 Afbeelding: Lé Giesen

Venlo - In de moordzaak Tanja Gurskaja in Venlo heeft verdachte Dennis W. (38) uit Tegelen een deal gesloten met justitie. Het Openbaar Ministerie heeft dit dinsdag bevestigd.

De deal betekent weer uitstel van de  behandeling van de zes jaar oude moordzaak. Hierin speelt de vermeende opdrachtgever John B. uit Helden een hoofdrol. Op  8 oktober, de startdatum van het proces, wordt nu alleen een regiezitting gehouden waarin nieuwe onderzoekswensen op tafel zullen komen.

Strafvermindering
Advocaat Onno de Jong van W. bevestigt dat zijn cliënt behalve verdachte nu ook kroongetuige is. Hij  en het OM willen niet zeggen hoeveel strafvermindering in de overeenkomst is vastgelegd en of  W. in een beschermingsprogramma wordt opgenomen.

Lees ook: John B. regisseur van vergismoord op Tanja Gurskaja

De Limburger meldde de vorige maand dat Dennis W. bij de politie heeft verklaard dat de 57-jarige John B. opdrachtgever is geweest voor de ‘vergismoord’  op Tanja Gurskaja.

Doodgeschoten
Zij werd voor haar woning in Venlo doodgeschoten. Haar man Wilmo Rebel, een ex-zakenpartner van John B., zou het eigenlijke doelwit zijn geweest. W. zou ook hebben verklaard over zijn rol en die van de Let Janis V. Beiden worden gezien als potentiële schutters op Tanja Gurskaja.

De politie pakte John B. eind juli opnieuw op. Hij zit sindsdien vast.

Lees ook: Politie pakt John B. uit Helden opnieuw op voor moord op Tanja Gurskaja

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee