Hiltonhotel Koningsbosch definitief van de baan

Print
Hiltonhotel Koningsbosch definitief van de baan

Afbeelding: Curio

Koningsbosch - Het plan voor een luxueus Hiltonhotel in het oude klooster van Koningsbosch is van de baan. De gemeente Echt-Susteren weigert een vergunning af te geven voor het project van Gelasius.

Uit onderzoek is gebleken dat er nog altijd een ernstig gevaar is dat het project wordt gefinancierd met crimineel geld.

Dat heeft het college van B en W van Echt-Susteren woensdag kenbaar gemaakt in een brief aan de gemeenteraad.

Het college van Echt-Susteren liet het afgelopen jaar tot twee keer toe het Landelijk Bureau Bibob (LBB) aanvullend onderzoek doen naar de projectontwikkelaar Gelasius, nadat een jaar geleden werd geconcludeerd dat er een ernstig gevaar zou zijn dat het project met crimineel geld zou worden gefinancierd.

Ongewijzigd
Gelasius heeft altijd ontkend dat er iets mis zou zijn met de financiering van het project en doet de conclusie van het Landelijk Bureau Bibob af als onzin. Uiteindelijk heeft het LBB na twee aanvullende onderzoeken zijn conclusie niet gewijzigd en daarom heeft het college van B en W besloten om geen vergunning af te geven aan Gelasius voor het project.

Lees ook: Initiatiefnemer Hiltonhotel voelt zich in de steek gelaten: 'Dat is onmenselijk'

Strafrechtelijk onderzoek
Uit onderzoek van De Limburger bleek eerder dat de oprichter van Gelasius en de eerste initiatiefnemer van het project, Nijmegenaar Saïd Bouharrou, verdachte is in een langlopend strafrechtelijk onderzoek naar hypotheekfraude. Bouharrou trok zich echter terug uit het bedrijf nadat de gemeente Echt-Susteren was gewaarschuwd door het openbaar ministerie. Het terugtrekken van de Nijmegenaar ten spijt, kwam Gelasius toch niet door de Bibob-toets.

Dinsdagavond werd de gemeenteraad van Echt-Susteren achter gesloten deuren al geïnformeerd door het college van B en W.

Reactie Gelasius
Gelasius zegt zich niet zomaar neer te leggen bij de weigering van de vergunning.

Volgens directeur Jan Stor is het besluit van B&W niet terecht. Hij heeft het over "nieuwe en erg gebrekkige argumenten, onvolledige dossierstukken en aantoonbaar onjuiste feiten."

Stor kondigt aan "alle mogelijke trajecten" te gaan onderzoeken om het hotel toch van de grond te krijgen. "Het is ons duidelijk. De burgemeester wil niet met ons verder en dat is voor ons nu een feit. We zullen ons gaan beraden hoe nu verder."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje