Nieuwe toeristische routes in Leudal

Print
Nieuwe toeristische routes in Leudal

Wandel- en fietsroutes in Leudal worden onder de loep genomen. Afbeelding: archief De Limburger

Haelen - Een nieuwe mountainbikeroute, een fietsroute langs agrarische bedrijven en zogeheten blow-up meubels langs de Maas. Het zijn enkele initiatieven waarvoor de gemeente Leudal ruim 160.000 euro uittrekt.

Behalve de nieuwe routes moeten ook bestaande wandel-, fiets- en ruiterroutes in de gemeente Leudal worden verbeterd. Zo is het de bedoeling om bestaande ruiterroutes beter aan te laten sluiten op die van de Belgische buurgemeente Kinrooi.

Inventarisatie
Vijftigduizend euro van het budget zal worden uitgetrokken om start- en rustpunten van wandelroutes te inventariseren. Daarbij wordt gekeken of meubilair nog voldoet, bordjes actueel zijn en of er locaties bij moeten komen of verdwijnen.

Blow-ups
Op enkele plekken langs de Maas zouden zogeheten blow-upmeubels moeten komen, denk daarbij aan xxl-zitbanken waar mensen op kunnen zitten. Waar die precies zouden moeten komen te staan is nog onbekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →