Nieuw seizoen Making a Murderer in oktober op Netflix

Print
Nieuw seizoen Making a Murderer in oktober op Netflix

Afbeelding: Netflix

Het tweede seizoen van de veelbesproken Netflix-docu Making a Murderer is vanaf 19 oktober te zien op Netflix. Ook dit seizoen gaat over de rechtszaken rond Steven Avery en zijn neef Brendan Dassey. Tijdens de tien nieuwe afleveringen toont Making a Murderer part 2 het proces na de veroordeling.

Het eerste seizoen van Making a Murderer maakte eind 2015 veel tongen los. De serie gaat over de bizarre zaak rond de in 2005 in Wisconsin vermoorde fotografe Theresa Halbach. Hoofdverdachte Steven Avery zat eerder achttien jaar ten onrechte vast voor een verkrachting. Na zijn vrijlating begon hij een zaak tegen de politie.

Ervaringen
"Steven en Brendan, hun families en hun juridische teams laten ons opnieuw achter de schermen meekijken, waardoor we het complexe Amerikaanse strafrecht van dichtbij kunnen volgen", aldus uitvoerende producers, schrijvers en regisseurs Laura Ricciardi en Moira Demos. "We bouwen verder op deel 1 en zoomen nu in op de ervaringen van de veroordeelden en gevangenen, twee mannen die elk levenslang kregen voor misdaden waarvan zij beweren dat ze die niet hebben gepleegd. We vinden het erg spannend dat we dit opnieuw met kijkers kunnen delen."

Nieuw in Making a Murderer part 2 is Kathleen Zellner, Avery's taaie en erg gemotiveerde advocaat. Ze wil niet alleen bewijzen dat Avery ten onrechte veroordeeld is, maar wil hem ook vrij krijgen.