Donderdag stralend zomerweer, maar daarna wordt het kouder

Print
Donderdag stralend zomerweer, maar daarna wordt het kouder

Donderdag optimale omstandigheden om een terrasje te pikken. Afbeelding: AD/ANP XTRA

Woensdag laat de zon zich alvast van zijn beste kant zien, maar donderdag wordt het pas echt mooi zomerweer. Dat is voorlopig helaas wel de laatste dag dat het zo uitgesproken zonnig is.

"Vanaf vrijdag is het gedaan met het mooie weer”, moet meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza de pret drukken.

Zomers
Waar het kwik woensdag ondanks wat bewolking in de ochtend al richting de twintig graden gaat, wordt het donderdag een stralende dag met temperaturen in Limburg van mogelijk boven de 22 graden.

Vanaf vrijdag is het gedaan met het warme weer, want dan draait de wind naar het noorden en krijgen we meer bewolking. Het is dan een stuk frisser met een maximumtemperatuur van 15 graden.

Droog
Ook komend weekend zijn er veel wolkenvelden, met soms zon, maar maximaal 15 graden. "Onstuimig herfstweer staat ons niet te wachten. Het blijft vrij rustig en overal droog", schept Klaassen toch nog een lichtpuntje. "Dat heeft alles te maken met de hogedrukgebieden die in onze buurt blijven."

Begin volgende week komt er koude lucht vanaf de Noordzee onze kant op. "Dat betekent kans op wolkenvelden en een spatje regen."

Orkaan
Wie nu op vakantie is op Sicilië, het zuiden van Griekenland, Kreta, de Griekse eilanden of het zuiden van Italië doet er verstandig aan om de lokale weersverwachtingen goed in de gaten te houden. Er ontwikkelt zich een orkaan boven de Middellandse Zee. "De vraag is of dat uitkomt, maar er zijn wel duidelijke signalen dat er storm met orkaankracht op komst is", stelt Klaassen.

In Nederland merken we daar niets van. "Het is te ver weg voor ons. De orkaan trekt richting Turkije, Israël en Egypte weg. Met name dat gebied krijgt te maken met zeer slecht weer."