Donutliefhebbers opgelet: Dunkin' Donuts komt naar Roermond

Print
Donutliefhebbers opgelet: Dunkin' Donuts komt naar Roermond

Afbeelding: iStock

Liefhebbers van donuts kunnen hun hart ophalen: de Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin' Donuts komt in oktober naar Roermond.

De zaak opent op 12 oktober haar deuren in het Designer Outlet.

Pop-up store
In het merkendorp was eerder al een pop-up store van de keten gevestigd. Nu krijgt de populaire zaak een vaste plek in het outlet.

Verandering naam
Overigens kiest Dunkin' Donuts ervoor om hun naam te veranderen in enkel Dunkin, zo laat de website Retail Trends weten. Deze past beter bij de nieuwe strategie van de keten. Consumenten kiezen steeds vaker voor gezonde producten. Om aan die vraag te voldoen, kiest Dunkin' Donuts voor een andere naam en nieuwe stijl. Met het verwijderen van het woord donuts hoopt het merk duidelijk te maken dat zij meer leveren dan enkel zoetigheid. De donut blijft wel een belangrijk onderdeel van het assortiment.

Op de Europese winkels zal voorlopig nog het oude logo prijken. Deze worden pas als laatste vervangen.

Meerdere vestigingen
Niet alleen Roermond krijgt een vestiging van Dunkin' Donuts. Ook in Utrecht, Amstelveen en Den Haag komt een zaak van de donutgigant.

Historie Dunkin' Donuts
Het verhaal van Dunkin' Donuts begint in 1948. William Rosenberg serveert in zijn donut- en koffierestaurant in Quincy (ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het centrum van Boston, Amerika) donuts voor 5 cent en koppen kwaliteitskoffie voor 10 cent. In 1950 verandert hij de naam van de zaak in ‘Dunkin' Donuts'. Zijn doel: De meest verse en heerlijke koffie en donuts maken. Snel en zorgvuldig, in een moderne, goed ingerichte winkel.

In 1955 wordt de eerste Dunkin' Donuts-franchisevestiging geopend en sinds 1950 is het aantal Dunkin' Donuts-restaurants wereldwijd gegroeid tot meer dan 12.200. 

Inmiddels heeft Dunkin' Donuts vestigingen in 45 landen en telt meer dan 12.200 winkels. Het bedrijf serveert per jaar ongeveer 1,9 miljard koppen koffie en ijskoffie. Op de lange termijn wil het bedrijf het aantal restaurants in de VS meer dan verdubbelen, waarmee het totale aantal restaurants zal uitkomen boven de 17.000.

In 2017 opende de eerste Dunkin' Donuts vestiging in Nederland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen