Werk aan de winkel voor OLS 2019 in Sevenum

Print
Werk aan de winkel voor OLS 2019 in Sevenum

Sint Sebastianus uit Sevenum won afgelopen juli het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Sevenum - De 26 schutters die lid zijn van schuttersgilde Sint Sebastianus in Sevenum krijgen veel hulp bij het organiseren van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in 2019. Dit grote volksfeest zal op 7 juli in het dorp plaatsvinden, omdat de Sevenumse schutters afgelopen zomer in het Belgische Kinrooi D'n Um mee naar huis hebben genomen.

Momenteel is een stuurgroep onder leiding van Rudy Tegels druk doende met het vinden van een geschikte locatie voor het schuttersfeest waar duizenden mensen op af komen. "Het is de wens van de schutterij om het OLS van 2019 zo dicht mogelijk bij het eigen schuttershonk te houden", zegt Tegels. Of dat lukt, is de vraag. "Maar het ziet er goed uit. We onderhandelen nog met grondeigenaren."

Lees ook: OLS-winnaar: ‘We weten niet wat er nog op ons af gaat komen’

Enthousiast
Sevenum wil een groot, regionaal feest maken van de eerstvolgende editie van het Oud Limburgs Schuttersfeest, zegt de voorzitter van het OLS 2019 verder. De organisatie daarvan begint nu op stoom te komen. "Maar het is een flinke klus", zegt Tegels. "Gelukkig is heel Sevenum razend-enthousiast en wil iedereen graag meehelpen." Dat laatste is ook echt nodig, zo blijkt uit draaiboeken van eerdere OLS-organisatoren. Duizend vrijwilligers moeten er minimaal voor die dag gevonden worden en sommige organisaties hebben met een begroting van meer dan een miljoen euro gewerkt.