Overname Henkelman schoenen: 55 banen gered

Print
Overname Henkelman schoenen: 55 banen gered

Afbeelding: Google Streetview

Schoenenimporteur Henkelman uit Weert komt in handen van modegroep FNG. Dat betekent dat het bedrijf waar 55 mensen werken, kan blijven bestaan. Het personeel is ingelicht.

Directeur Theo Henkelman is een tevreden mens. Hij heeft een koper gevonden voor zijn schoenenbedrijf Henkelman Groep waaraan hij al 36 jaar leiding geeft: modegroep FNG.

Dat betekent dat het bedrijf met het hoofdkantoor in Weert waar 55 mensen werken, kan blijven voortbestaan. "Ik ben 71, weliswaar nog heel vitaal, maar ik heb geen opvolger. Op deze manier is de continuïteit gewaarborgd en kan het bedrijf straks ook verder zonder Theo Henkelman”, zegt de directeur die nog twee jaar aan het bedrijf verbonden zal zijn.

DNA
Dat betekent volgens hem dat er niets verandert aan het DNA van het bedrijf. Ook zal niemand zijn baan verliezen. Hij heeft deze week het personeel ingelicht.

Het Belgisch-Nederlandse bedrijf FNG NV is al eigenaar van merken als Miss Etam, Steps, Expresso, Claudia Sträter en Brantano. Henkelman is een van de grootste schoenenimporteurs van Europa en een belangrijke leverancier van schoenen aan de detailhandel. Met de overname van Henkelman wil FNG zijn positie in de schoenensector versterken. Tot nu toe hield deze modegroep zich vooral met kleding bezig.

Sterke reputatie
Volgens FNG heeft Henkelman gedurende vele jaren een brede knowhow en sterke reputatie opgebouwd op het gebied van ontwikkeling en productie van schoenen, zo laat Dieter Penninckx bestuurder en CEO van de modegroep weten. FNG is beursgenoteerd en heeft drieduizend medewerkers die samen zorgen voor een opzet van vijfhonderd miljoen euro. Het bedrijf is in 2003 opgericht door drie ingenieurs.

De Henkelman Groep heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 45 miljoen euro. In 2016 haalde het schoenenbedrijf een winst van 1,6 miljoen euro. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet om de Henkelman Groep in Nederland en China over te nemen. Aan het eind van dit jaar moet de overname definitief zijn.