Schoolschutter Roermond voorlopig op vrije voeten

Print
Schoolschutter Roermond voorlopig op vrije voeten

Afbeelding: ANP

De zestienjarige jongen die drie schoten loste op zijn school in Roermond, komt voorlopig op vrije voeten. Wel moet hij zich aan strenge voorwaarden houden.

De raadkamer van de rechtbank in Roermond besliste donderdag dat de voorlopige hechtenis van de jongen wordt geschorst. Dat houdt in dat hij vanaf vandaag op vrije voeten komt, in afwachting van een volgende zitting bij de rechtbank.

De zestienjarige scholier uit Koningsbosch moet zich daarbij wel aan strenge voorwaarden houden. Welke dat zijn is niet bekendgemaakt, wel laat de rechtbank weten dat de jongen in ieder geval een elektronische enkelband moet dragen. Als hij de voorwaarden overtreedt, moet hij dertig dagen terug de cel in.

Lees ook: Schoolschutter Roermond verdacht van poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie heeft  zich niet verzet tegen het schorsen van de voorlopige hechtenis. Mede omdat er ‘een gezamenlijk gedragen plan van aanpak’ is opgesteld. Wat dat plan van aanpak behelst, is niet duidelijk.

De jongen werd op 14 september gearresteerd nadat hij gewapend op zijn school, het Kennis- en Expertisecentrum in Roermond, was verschenen. In en bij de school loste hij drie schoten, daarbij raakte niemand gewond. De politie kon hem even later op een grasveldje voor de school aanhouden. Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag dan wel poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Lees ook: Schietpartij op school Roermond: 'Nu komt het wel erg dichtbij'

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen