Met deze arrabiatasaus maak je het hele gezin blij

Print

Deze penne arrabiata staat met een kwartiertje op tafel. Afbeelding: Studio Philippi

'Mijn' arrabiatasaus maak ik met pomodorini uit blik. De zoete kerstomaatjes vormen een heerlijk tegenwicht voor de pit van de rode peper.

Met deze pasta doe ik het hele gezin een plezier. Een royale salade erbij en we zitten in een kwartiertje aan tafel!

Penne all'arrabiata
Voor 4 personen
Bereiden: 15 minuten


Ingrediënten
- 400 gram penne
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 blikken pomodorini (à 400 gram)
- handvol platte peterselie

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet, hak de rode peper fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de rode peper. Voeg de blikken kerstomaatjes toe en stoof 6-8 minuten tot de tomaatjes net openbarsten en een heerlijke dikke saus vormen. Hak de peterselie grof. 
Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Voeg zout naar smaak toe en bestrooi de pasta met de peterselie.

>> Kijk voor meer recepten van onder anderen Janneke Philippi op www.delimburger.nl/recepten

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi