Stoombad en sauna in Apollobad Melick

Print
Stoombad en sauna in Apollobad Melick

Het Apollobad in Melick in 2016. Afbeelding: De Limburger

Melick - De nieuwe exploitant van het Apollobad in Melick gaat een stoombad en een sauna bouwen in het complex. Ook wordt aan de buitenkant de ingang verbouwd en worden de kleedlokalen verbeterd. Het wedstrijdbad krijgt nieuwe verlichting.

Dat blijkt uit het ondernemingsplan dat exploitant Laco bij de gemeente heeft ingediend.

1 miljoen euro
Burgemeester en wethouders zijn akkoord met het plan. Dat betekent dat Laco een voorschot van een miljoen euro kan verwachten, dat later weer op subsidie wordt gekort. Het is de bedoeling dat de sauna en het stoombad nog dit jaar worden aangelegd.

In de zomer van 2019 zijn de kleedruimtes en de entree aan de beurt voor een grote opknapbeurt. Als die klus is geklaard, wil Laco ook nog een fitnessruimte toevoegen.

10 jaar
Laco neemt het complex over van de gemeente die het in de voorbije jaren eigenlijk wilde sluiten. Op initiatief van de inwoners werd op het laatste nippertje toch nog een nieuwe exploitant gevonden die het bad voor een symbolische euro over wilde nemen. Laco denkt tien jaar nodig te hebben voordat het complex als een financieel gezond bedrijf zichzelf draaiend kan houden. Een deel van de inkomsten moet komen uit het gebruik van zalen als buurthuis. Het bedrijf krijgt daar van de gemeente aparte subsidie voor.

Plan
Bij de overname van het complex werd afgesproken dat Laco voor 1 juli een ondernemingsplan in moest dienen bij de gemeente. Het plan dat het bedrijf op 22 juni inleverde, voldeed echter niet aan de eisen van de gemeente. Laco moest een deel van het huiswerk opnieuw maken en kwam daardoor pas eind augustus met een nadere onderbouwing van de plannen.

In die onderbouwing staat onder meer de prijs van een los kaartje (4,35 euro) en van een maandabonnement (30,95 euro). Ook de planning werd toegevoegd.

Lees ook: Vraagtekens bij koop Apollobad in Melick

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →