Burgemeester: kermis Weert gaat gewoon door na aanhoudingen ‘terroristische aanslag’

Burgemeester Jos Heijmans © Jeroen Kuit

Er is geen relatie tussen de aanhouding van de verdachten en de kermis in Weert, laat burgemeester Jos Heijmans weten. Dit betekent dat de kermis vrijdag gewoon doorgaat.

Redactie

"De verdachten zijn weliswaar in Weert aangehouden maar hun plannen waren niet op Weert gericht. Géén van de verdachten is uit Weert afkomstig", aldus Heijmans.

VerhalenDe zeven verdachten werden donderdag aan het einde van de middag opgepakt in Arnhem en Weert. Sindsdien gaan er in de stad veel verhalen rond en een daarvan is dat de aanslag mogelijk bedoeld was voor de kermis. De kermis in Weert staat op zeven pleinen en is na de kermis in Tilburg de grootste van Nederland.

Geen extra maatregelenOok vindt Heijmans het niet noodzakelijk om extra maatregelen te nemen. "Vrijdag gaan wij gewoon onze gebruikelijke veiligheidsmaatregelen nemen. Deze maatregelen zoals camerabewaking en roadblocks worden jaarlijks genomen. Dit jaar zijn onze roadblocks zelfs een lust voor het oog doordat ze door street-art artiesten worden aangepast aan de sfeer van de kermis. Ik ga ervan uit dat bezoekers en inwoners vanaf vrijdag komen genieten van de kermis."

Lees ook: Politie rijdt verdachten ‘terroristische aanslag’ klem

Bekijk hier de arrestaties in Weert en Arnhem

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal